Kepada warga Sungai Buloh, Sungai Pelong atau Seluruh penduduk Selangor. Perkenalkan, saya Sukmawati Wahab Kadir adalah pengedar bebas produk Shaklee dikawasan anda. Sebagai Pengedar Shaklee, dan sebagai pengguna tegar produk Shaklee, Kak Su (saya) sangat alert tentang kesihatan dan sangat mementingkan servis terbaik untuk anda.

Kak Su ada untuk bantu anda

Kak Su sebagai pengguna Shaklee semenjak tahun 1996 lagi, iaitu telah 27 tahun. Satu tempoh yang agak lama. Dengan tempoh begitu lama, Kak Su telah mengalami pelbagai pengalaman perubahan kesihatan daripada tak sihat kepada sihat.

Produk Shaklee adalah makanan tambahan atau disebut sebagai Vitamin. Tahukah anda, bahawa vitamin boleh membantu anda sihat? Dalam badan kita ni ada lebih kurang 37 trillion sel-sel. Sihat dan sakit adalah bergantung pada keadaan sel kita.

Seandainya kita tidak sihat, ini bermakna, sel-sel kita tak cukup nutrisi. Apa rasa kalau anda lapar? Sama la keadaanya, bila lapar, perut akan berkeroncong, badan jadi lemah dan akan masuk angin. Begitu lah sel-sel kita, cuma bezanya, sel-sel tiada bunyi untuk berkeroncong.

Pos ke seluruh Malaysia

Jangan tunggu setelah mendapat penyakit baru nak makan vitamin. Nanti akan jadi kos yang lebih tinggi. Kerana Vitamin Shaklee bukan sahaja vitamin untuk maintain sihat, tetapi ia juga boleh jadi penawar kepada sesetengah penyakit terutama penyakit yang masih di peringkat awal. Cuma bezanya dari sudut pengambilan dos nya.

Apa ikhtiar anda

“Tak apa la, Alhamdulilah setakat ini, saya sihat dan saya hanya menjaga pemakanan melalui mengamalkan makanan natural, saya banyak makan sayur dan buah-buahan dan saya juga kurang makan gula”, Ini adalah feedback orang ramai apabila Kak Su mempelawa mereka untuk consume vitamin.

Persoalannya, apa yang akan anda buat sekiranya, tetiba anda telah disahkan ada satu-satu penyakit, contoh penyakit darah tinggi. Orang tu akan cakap “Tetiba jer dapat darah tinggi”. I tell you what, the facts is.. Penyakit tidak datang tiba-tiba tau!!! Ia telah terbentuk dalam sel badan sejak lima tahun yang lepas… atau mungkin lebih.

In Shaa Allah stock Kak Su sentiasa ada. Sesiapa yang nak segera, In Shaa Allah Kak Su boleh hantar dengan segera kepada anda. Manakala yang jauh sangat, Kak Su boleh pos jer.

PENGEDAR SHAKLEE

Kak Su akan sentiasa ada untuk anda. Service after sales akan sentiasa ada apabila anda memerlukan. Anda tak perlu risau lagi tentang apa-apa keraguan yang mengganggu fikiran tentang produk Shaklee. Cari jer Kak Su. Kak Su Pengedar Shaklee anda.

Kepentingan vitamin

Sedikit penerangan tentang kepentingan vitamin untuk badan kita. Vitamin adalah nutrien penting yang diperlukan oleh tubuh untuk menjaga kesihatan dan keseimbangan sel-sel dalam badan. Ia juga penting dalam pertumbuhan dan perkembangan tubuh badan yang sehat. Vitamin dapat membantu meningkatkan sistem kekebalan tubuh atau menguatkan imun sistem badan supaya tidak mudah diserang virus.

Vitamin juga berperanan dalam proses mengekalkan metabolisme tubuh. Sebagai contoh, B Complex diperlukan untuk menukarkan metabolisma karbohidrat, protein, dan lemak menjadi energi yang digunakan oleh tubuh. Vitamin D berperanan dalam penyerapan kalsium dan fosforus, yang penting untuk kesihatan tulang, gigi dan urat saraf.

Beri perhatian kepada saraf Otak

Untuk menjaga saraf otak juga memerlukan nutrien yang cukup. Vitamin akan membantu memberi makanan kepada sel-sel saraf ke otak supaya kita tidak mudah jadi pelupa atau yang lebih teruk lagi, nyanyok… Na’uzubillah.

Nak maintain kulit yang sihat dan cantik juga memerlukan vitamin. Kulit hanyalah lapisan dipermukaan badan sahaja. Untuk melambatkan kulit penuaan, nutrien diperlukan untuk menganjalkan sel-sel supaya permukaan kulit tidak menurun atau kendur sebelum waktunya.

Basic Daily Intake Pengedar Shaklee

Kak Su pengedar Selangor

Tapi dalam banyak-banyak sebab-sebab kepentingan vitamin yang Kak Su list kan diatas, Kak Su lebih menitik beratkan tentang kesihatan. CEGAH SEBELUM PARAH. Jadi, bagaimana anda rasa setelah baca artikel Kak Su ini? Kepada yang tinggal di Puchong, anda boleh contact rakan Kak Su, Erna. Dan yang tinggal di Ipoh Perak, boleh cari Niza Ahmad.

Cepat-cepat hubungi Kak Su, kita sembang-sembang dan bertukar fikiran tentang kesihatan.

#tanggungjawabpdbadan #blogmeganextlevel #shakleethrive2023 #shakleetriumph2023 #shakleeCOD #shakleeselangor #shakleesgbuloh #shakleesgplong