Ye ke vitamin Shaklee ni bagus sangat? Jom baca sampai habis, saya explain satu per satu… KENAPA SUPPLEMENT SHAKLEE TERBAIK? Ini sebab-sebabnya :

KENAPA SUPPLEMENT SHAKLEE TERBAIK
KENAPA SUPPLEMENT SHAKLEE TERBAIK
 1. Ianya SELAMAT. dijamin selamat, foundernya Dr. Forest C Shaklee berpegang dengan prinsipnya daripada mula-mula beliau mencipta vitamin adalah, “ Kami membuat produk yang lembut kepada alam sekitar dan tidak pernah membuat ujian ke atas haiwan. Saya tidak akan mencipta produk yang akan merosakkan satu sel tisu di dalam badan. ”Dr. Forrest C. Shaklee – Pengasas, Shaklee Corporation. Bukan setakat kata-katanya sahaja, malah Shaklee mempunyai klinikal test yang sangat teliti,
  • 100,000 kali ujian kualiti dan kemujaraban dibuat dalam setahun keatas setiap produknya.
  • 350 kali untuk ketulinan dan keselamatan.
  • 300 3x lebih ujian terhadap racun perosak dari yang diperlukan oleh Pharmacopeia Amerika Syarikat.
 2. Terbukti Produk Shaklee disokong oleh lebih daripada 100 paten dan yang sedang dipaten. Shaklee mempunyai lebih daripada 135 kajian klinikal, kertas saintifik, dan pembentangan, termasuk Kajian Landmark dan Kajian Telomere.
 3. BERKESAN – Atlet yang dikuasakan oleh Shaklee telah memenangi 137 pingat emas, perak, dan gangsa dalam perlawanan. Produk kami memberikan perbezaan dalam kehidupan berjuta-juta orang, dari atlet pasukan prestasi tulen kelas dunia Shaklee sehinggalah ke angkasawan NASA. Dan ia dibuktikan oleh orang seperti anda dan saya.
KENAPA SUPPLEMENT SHAKLEE TERBAIK

KENAPA SUPPLEMENT SHAKLEE TERBAIK

Saya sendiri telah mengamalkan produk Shaklee sejak tahun 1996, ketika umur saya 26 tahun. Pada ketika itu tersangat jarang orang menerima “vitamin” dalam bentuk pil, tambah-tambah orang muda, tetapi saya tidak rasa tergugat atau pun tawar hati untuk meneruskan mengamalkan supplement, kerana saya sendiri yang mahu sihat.

Ia adalah untuk tubuh badan sendiri. Antara penyebab kuat untuk saya terus mengamalkan supplement adalah kerana, saya melihat ibu bapa saya, mak pak sedara saya dan orang-orang keliling saya yang mana berumur 40 tahun keatas kebanyakkan mereka mesti dapat penyakit,

Antara penyakit yang paling biasa adalah kencing manis, darah tinggi, masalah jantung, gout dan stoke. Selain itu, masalah-masalaj kecil-kecil seperti pedih ulu hati, lenguh sana-sini, mudah demam, mudah batuk, pendek kata… mudah mendapat jangkitan lah.

Masa tu, saya sentiasa terfikir, “apakah aku juga akan dapat penyakit-penyakit seperti mereka apabila umur aku 40 tahun nanti?” malah setiap kali membawa ibu pergi klinik buat monthly check up, memang doktor selalu pesan “awak kena jaga kesihatan, sebab ibu awak ada penyakit-penyakit ini, anak-anak sangat mudah dapat penyakit yang ada pada ibu” … Allahu… ianya sangat mengganggu fikiran saya… tetapi dari sudut lain, saya berterima kasih kepada doktor itu kerana sentiasa memberi peringatan kepada saya.

KENAPA SUPPLEMENT SHAKLEE TERBAIK
KENAPA SUPPLEMENT SHAKLEE TERBAIK

TANGGUNG JAWAB PADA TUBUH BADAN SENDIRI

Alhamdulilah… sehingga hari ini, setelah mengamalkan selama 27 tahun, saya bebas daripada sebarang penyakit yang kebanyakkan rakan-rakan sebaya saya sudah mendapat, malah ada yang lebih muda daripada saya pun dah dapat penyakit kencing manis dan darah tinggi. Syukur Alhamdulilah… terima kasih Allah kerana mengurniakan rezeki kesihatan melalui produk Shaklee.

Sebenarnya, ada jer sesekali saya jatuh sakit, tetapi saya tidak lama menanggungnya, saya juga pernah kena covid, suami dan anak… tetapi kami kena tidak seteruk orang yang tiada mengambil supplement sebagai pencegahan.

Lagi satu testimoni bapa saya sendiri, pernah sekali bapa bawa balik medical report kesihatannya, selain dia ada kolestrol dijantung, buah pinggang dia juga tidak cantik, tercatit bahawa beliau ada cretenin dalam buah pinggangnya. Saya beri bapa start makan vitamin shaklee beberapa jenis temasuk lah vivix, setelah mengamalkan dalam enam bulan, dan masa untuk buat sekali lagi full medical check up.

Result yang keluar, sangat mengembirakan, kolestrol telah menurun… dan yang paling best, Kretenin di buah pinggang telah tiada… Alhamdulilah… best tak best? Inilah antara jawapan KENAPA SUPPLEMENT SHAKLEE TERBAIK.

NASA dan OLYMPIC
KENAPA SUPPLEMENT SHAKLEE TERBAIK

PRODUK ANTARABANGSA

Produk Shaklee bukan sahaja orang biasa-biasa menggunakanya, atlet dan angkasawan juga menggunakan produk Shaklee. Shaklee sentiasa berfungsi dan bermanfaat kepada dunia seperti :

 1. Tahun 1983 – Pendaki pertama Amerika ke Gunung Everest tanpa oksigen tambahan.
 2. Tahun 1986 – Penerbangan pertama tanpa henti ke seluruh dunia.
 3. Tahun 1993 – Menyediakan NASA dengan minuman rehidrasi khas untuk angkasawan ulang-alik
 4. Tahun 2004 – Sukan US Ski Team memenangi 11 pingat emas, 7 pingat perak dan 4 gangsa.

Dan banyak lagi yang tidak tercatit oleh saya. KENAPA SUPPLEMENT SHAKLEE TERBAIK, Shaklee juga sentiasa mesra alam, produk Homecarenya, apabila jatuh ketanah maka akan jadi baja kepada tumbuhan. Ianya sangat menepati prinsip “Produk yang dicipta tidak akan merosakkan apa sahaja dimuka bumi ini”

NASA dan SHAKLEE
KENAPA SUPPLEMENT SHAKLEE TERBAIK

KENAPA SUPPLEMENT SHAKLEE TERBAIK… gunakanlah tanpa was-was, mengubah jenama akan mengubah kehidupan anda. Saya sendiri mempunyai testimoni yang sangat best… Berat badan saya pernah mencecah 90kg, setelah mengamalkan SET KURUS SHAKLEE selama 7 bulan, kini berat badan saya 70kg, kehilangan 20kg dalam tempoh 7 bulan adalah satu pencapaian yang sangat membuatkan saya bertambah setia dengan produk Shaklee. Anda tidak akan menyesal bertukar jenama kepada Supplement terbaik ini.

#shakleethrive2023 #shakleetriump2023 #blogmegashaklee #shakleecod #shakleeselangor