Sakit-sakit badan selalu tidak diambil endah oleh tuan badan. Selalunya, kalau sakit-sakit tersebut sakit sikit-sikit, tuan badan fikir, selepas rehat dan tidur maka akan hilanglah sakit-sakit tersebut. Dan sekiranya terasa berat, baru lah tuan badan mencari pain killer. Pain Relief Caplet Shaklee adalah supplement yang sangat selamat berbanding pain killer biasa.

Apakah maksud keradangan?

Pernahkah anda mengalami sakit yang seolah-olah tulang dalam badan ditolak dgn penumbuk kecil? Pernah tak rasa sakit kat sendi-sendi badan terutama sendi lutut? Apabila badan mengalami sakit-sakit, ini menandakan sel-sel badan sedang mengalami keradangan. Contoh, Apabila kaki terseliuh, selalunya anda akan mengalami bengkak dibahagian terseliuh tersebut. Ini dinamakan Keradangan. lagi 1 contoh, Kepala terhantuk kat dinding, akan berlaku benjol kat kepala, ini lah dinamakan keradangan.

Kehidupan yang aktif seperti orang yang suka bersukan, suka beriadah seperti jogging, excersice, cycling dan seangkatan dengannya, juga terdedah kepada keradangan otot. Secara ringkasnya, keadaan kesihatan dialami ini adalah tindak balas yang diberikan oleh badan apabila berlaku kecederaan atau jangkitan. Ia adalah sebahagian daripada mekanisme perlindungan oleh badan.

Apa itu Pain Relief Caplet (PRC) Shaklee ini?

Ianya adalah pelega kesakitan dan bantu memberi keselesaan untuk tubuh badan anda. Boleh la kalau nak kata ianya sebagai “pain killer”. Tetapi PRC ini adalah vitamin, maksudnya, ia tiada bahan “medication”. Ianya daripada sumber tumbuh-tumbuhan yang sangat selamat dan berkesan.

Ada 2 jenis tumbuhan sebagai bahan utama didalam PRC, iaitu SAFFLOWER dan BOSWELLIA.

 • Safflower (Bunga Serupa Thistle Dalam Keluarga Bunga Matahari) adalah salah satu tanaman tertua di dunia dan telah wujud selama lebih daripada 4000 tahun. Ditanam untuk biji, minyak dan bunganya. Safflower dihasilkan secara komersial sebagai minyak yang boleh dimakan, pewarna kain, pewarna makanan, dan tujuan perubatan. Ekstrak bunga dari Safflower mungkin mempunyai kesan antibakteria, antivirus, dan anti-keradangan.
 • Boswellia, juga dikenali sebagai kemenyan India, adalah ekstrak herba yang diambil dari pokok serrata Boswellia. Resin yang terbuat dari ekstrak boswellia telah digunakan selama berabad-abad dalam perubatan rakyat Asia dan Afrika. Boswellia diekstrak herba yang diambil daripada pokok Boswellia telah digunakan sebagai ubat traditional berabad lamanya. Ia dipercayai dapat merawat penyakit keradangan kronik serta beberapa keadaan kesihatan yang lain. Boswellia boleh didapati sebagai resin, pil, atau krim.
Bahan utama dalam PRC

Kebaikan PRC Shaklee :

 1. Mengurangkan ketidakselesaan dan kesakitan yang disebabkan pergerakkan keterlaluan.
 2. Menyokong pergerakkan dan flesibiliti sendi.
 3. Melegakan kesakitan otot dan kekejangan otot.
 4. Melegakan migrain
 5. Melegakan sakit-sakit badan.

Siapa yang perlukan Pain Relief Shaklee :

 1. Orang dewasa berumur lebih 40an keatas kerana diumur begini, flesibaliti dalam badan sudah berkurangan.
 2. Orang sudah mulai terasa sakit-sakit sendi terutama sendi lutut.
 3. Ahli sukan dan orang yang aktif beriadah.
 4. Golongan yang berkerja berat yang menggunakan tenaga.
 5. Ibu-ibu yang sentiasa sibuk.
 6. Senggugut.
 7. Osteoporosis

Namun begitu, penggunaan pil ini tidak tertakluk hanya kepada senarai diatas sahaja. Ia boleh di consume juga oleh orang muda yang mempunyai masalah sakai-sakit badan.

Jaminan keselamatan dan keberkesanan

Ada kajian klinikal dilakukan ke atas boswellia di mana mendapati dengan 1000mg ekstrak boswellia (diambil secara berasingan dalam tempoh sehari), dapat membantu memperbaiki sakit sendi, knee flexion dan sakit akibat berjalan jauh.

Dalam kajian yang berasingan, ekstrak yang mengandungi asid boswellia telah terbukti dapat mempromosi pergerakan sendi yang lebih selesa. Kajian menunjukkan bahawa boswellia dapat mengurangkan keradangan dan berguna dalam merawat keadaan berikut:

 • Osteoartritis (OA)
 • Artritis reumatoid (RA)
 • Asthma
 • Penyakit radang usus (IBD)

Kerana boswellia adalah anti-radang yang berkesan, ia boleh menjadi ubat penahan sakit yang berkesan dan dapat mencegah kehilangan tulang rawan. Beberapa kajian mendapati bahawa ia bahkan berguna dalam merawat barah tertentu, seperti leukemia dan barah payudara.

Boswellia boleh berinteraksi dengan dan mengurangkan kesan ubat-ubatan anti-radang.

Dalam perubatan tradisional Cina, ia digunakan untuk meningkatkan peredaran darah seperti menyingkirkan darah beku dan mengawal atur kitaran bulanan. Ia juga diketahui untuk merawat kesakitan haid, kesakitan abdomen, kesakitan sendi, osteoporosis, dan migrain.

Manakala Safflower pula adalah salah satu daripada tanaman tertua di dunia dan secara traditional digunakan sebagai ubat herba.

Gandingan dua bahan inilah yang digunakan untuk membuat PRC shaklee. Pelega kesakitan dan keselesaan sendi-sendi diseluruh tubuh badan anda.

Cadangan untuk melengkapkan pemulihan penyakit yang berkaitan sakit-sakit badan :

 1. Pain Relief Caplet (PRC) – Sebagai penenang dan membaiki flesibiliti sendi.
 2. Omega – Bertindak sebagai pelincir dibahagian sendi-sendi.
 3. OsteNutrix – Membekalkan kalsium, magnesium & vitamin D untuk meningkatkan ketumpatan tulang.
 4. B Complex – Membantu menguatkan sistem saraf dan Menukarkan makanan menjadi tenaga.

Klik icon wasap yang ada dikiri paparan ini utk mendapatkan dengan Bonda Su. Dapatkan harga discount 20% dengan Bonda Su. Cepat-cepat wasap Bonda sebelum discount ditamatkan. Anda boleh explore artikel lain di link ini.

#tanggungjawabpadabadan #thebestvitamin #trustedbrandawards #shakleesungaibuloh #shakleesgbuloh #shakleeCOD #shakleeselangorKL