Mood happy jer, terpacar pada wajah dikedua-dua suami dan isteri. Bahagia bersulam dalam jiwa kedua-dua mereka. Walaupun usia perkahwinan telah pun mencecah 28 thn. Rahsianya adalah hubungan intim suami isteri masih diambil penting. Bangkitkan hormon berahi supaya hubungan kekal membahagiakan.

Bagi wanita yang mencecah umur 45thn keatas, biasanya keinginan bersama suami sudah kurang. Mungkin faktor umur memainkan peranan. Tambah-tambah bagi wanita yang dah hampir menopause dan yang telah menopause.

Apa yang berlaku pada wanita yang telah memasuki usia 45 tahun ke atas adalah hormon estrogen sudah menurun. Ada setengah wanita, umur baru masuk 40tahun pun dah kurang berahi bila bersama suami.

Hormon Estrogen dalam Tubuh

Hormon estrogen dihasilkan oleh kelenjar adrenal dalam jumlah kecil. Pada lelaki, hormon ini dihasilkan oleh zakar. Sedangkan pada wanita, hormon estrogen dihasilkan oleh ovari. Namun, saat hamil, wanita lebih banyak mendapatkan hormon ini dari plasenta atau uri.

Hormon estrogen banyak fungsi-fungsinya. Tetapi untuk artikel ini, bonda hendak mengupas mengenai sex wanita, dan hormon estrogen memainkan peranan yang sangat penting untuk menaikkan keinginan bersama suami, dengan sebab itu juga hormon estrogen ni disebut sebagai hormon seks wanita.

Antara penyebab rasa ghairah menurun

 1. Stress – tuntutan kerja pejabat dan dirumah akan menyebabkan tubuh badan stress.
 2. Kekurangan komunikasi antara suami dan isteri – Apabila banyak perkara tak dapat nak bercerita, ia akan jadi tersimpan dan terpendam dalam hati.
 3. Faktor pemakanan – Ramai tak perasan tentang kepentingan pemakanan terhadap sel-sel hormon badan.
 4. Faktor umur – Penurunan metabolisma dalam tubuh adalah kerna umur yang semakin meningkat.
 5. Ubat-ubatan – Mungkin ada penyakit yang sedang ditanggung dan terikat dengan ubat-ubatan. Ubat-ubatan mengganggu hormon badan.
 6. Menopause – Akan menyebabkan hormon estrogen menurun.
 7. Kering – Jadi takut dan rasa seram untuk melakukan hubungan intim kerana kekeringan membuatkan wanita akan rasa sakit dan melecet.

Tips membangkitkan nafsu

Jom berikhtiar

Yang sebenarnya. Semua penyebab diatas bukanlah penghalang untuk mengembalikan keintiman hubungan dengan pasangan. Banyak cara yang boleh diubati. teruskan baca untuk dapatkan tips BANGKITKAN HORMON BERAHI anda.

Lagipula, berhubungan seks merupakan salah satu cara untuk membuat hubungan Anda dengan pasangan menjadi lebih harmonis, betul tak? Anda mungkin perlu mengikuti tips yang hendak bonda share disini.

Tips untuk menambahkan keinginan

 1. Untuk masalah kekeringan anda boleh gunakan PELINCIR supaya projek berjalan lancar. Pelincir mudah didapati di farmasi-farmasi.
 2. Pastikan anda dalam keadaan yang sangat bersih, fresh dan wangi.
 3. Perlu bermukadimah semasa hendak memulakan adengan. Bayangkan bagaimana malam pertama anda. (bonda tak mampu la nak sebut satu per satu… hihih)
 4. Cuba ubah atau tambah gaya dalam proses merangsang keinginan pasangan.
 5. Perbetulkan pola pemakanan anda. Hormon anda perlukan nutriens.

Pemakanan untuk hormon

Bonda percaya bahawa, anda pasti dapat menangani tips no. 1 – 4 diatas. So bonda nak stress kan yang no. 5 iaitu tentang pemakanan.

Kesihatan tubuh badan kita adalah bergantung pada kesihatan sel-sel dalam badan kita. Apabila sel-sel kita sihat maka sihatlah seluruh tubuh terutama organ-organ dalaman kita.

Hormon kita juga mempunyai sel-selnya. Cuba kita bayangkan kalau kita tak makan apa-apa utk 3 hari, apa yang berlaku pada kita? Perut kita akan rasa lapar dan badan jadi lemah.

Ada 2 jenis produk diperlukan untuk memulihkan hormon berahi, iaitu :

GLA COMPLEX (RM92 – 60bj) [Dapatkan harga kasih sayang dengan bonda]

 1. PAKAR HORMON WANITA. Ia juga dikenali sebagai Evening primerose oil. Tetapi GLA Shaklee jauh lebih bagus daripada EPO.
 2. GLA Shaklee ni diekstrak dari Borage, which Borage ni mengandungi 2x ganda kandungan GLA jika dibandingkan dengan EPO.
 3. Borage ni jugak ada 3x ganda kebolehan bioavailability dan 3x ganda lebih berkesan daripada EPO. Bioavailability ni adalah keupayaan sesuatu sebatian meresap masuk ke dalam sel. So GLA Shaklee ni sangat mudah diserap oleh badan dan diserap oleh tisu dan sel badan dengan optimum.
 4. GLA Complex ni juga digabungkan dengan minyak bunga matahari dan Vitamin E untuk meningkatkan kadar penyerapan dan kesan terbaik.
 5. Menstabilkan hormon, Mengurangkan simptom PMS & Menopause. Dan meningkatkan kesuburan.
 6. Melembabkan & mencantikkan kulit.

RES V (RM500 – 60bj) [Dapatkan harga kasih sayang dengan bonda]

 1. Mengandungi polifenol dan antioksidan yang boleh membantu melindungi sel-sel badan daripada radikal bebas dan merangsang kesihatan sel.
 2. Kaya antioksidan, bantu lindungi kerosakan sel DNA kita dari penyakit. Elak keradangan akibat faktor luaran mahupun dalaman.
 3. Res V adalah suplemen anti penuaan yang terbaik didunia. Ia akan melambatkan proses penuaan dan membuatkan tubuh kita awet muda dan penuh tenaga.
 4. Res V membantu memulihkan hormon estrogen dimana ianya mampu membangkitkan keinginan bersama suami.

Banyak lagi kebaikkan kedua-dua produk ini … Dibawah ini bonda share testimoni para pengguna tegar produk shaklee.

Jom berikhtiar bangkitkan hormon berahi ghairah rangsang nafsu, In Shaa Allah dengan pengunaan yang istiqomah, masalah hubungan intim anda dengan pasangan akan dapat diatasi. Nak tahu lebih lagi tentang RES V? touch link ini.

Hubungi bonda, wasap bonda kita borak-borak. Ada harga kasih sayang taw. Klik link wasap ini.