“Weyyy ko tak berubah dari dulu, cam bertambah lawa lak aku rasa”. Spontan mulut ini jawab sambil gelak kecil “Vivix uuu haha”. Kawan tu pun excited nak tahu apa itu Vivix. Vivix dihasilkan melalui kajian yang sangat terperinci oleh shaklee.

Vivix adalah minuman botani yang sangat sedap. Ia adalah campuran yang terdiri daripada Knotweed Jepun, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu. Campuran bahan-bahan ini dipanggil Polifenol. Tiada bahan perisa buatan, tiada pemanis tiruan dan tiada sebarang pengawet.

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif hanya di Shaklee.

Kita ni sentiasa stress sebenarnya, cuma ramai yang tak sedar jer. Menjalani pelbagai aktiviti harian dan pemakanan yang kurang berjaga akan menyebabkan sel-sel kita stress. Tenaga diguna pakai tanpa henti tetapi makanan untuk sel kita tak amik penting. Stress lah jadinya.

Antioxidants

Vivix ni kaya dengan antioxidants. Antioxidants pulak penting untuk penjagaan sel dari proses kerosakan sel akibat ‘Oxidative Stress’. Oxidative Stress adalah keadaan ketidakseimbangan antara radikal bebas dan antioksidan dalam badan anda. Keadaan ini boleh menyebabkan sel dan tisu badan menjadi rosak.

Jadi, untuk kita lindung sel dan seterusnya tisu serta organ badan kita dari rosak, kita perlu lindung sel ini dari radikal bebas yang mengakibatkan keradangan dan oxidative stress. Salah satu cara yang saintis temui adalah AMALKAN ANTIOXIDANTS setiap hari. Kerana antioxidant melindungi sel kita dari kerosakan sebegini.

Vivix akan membaikpulih sel-sel yang rosak, sel-sel lemah akan disegarkan dan yang paling best, vivix boleh masuk sehingga ke sel DNA badan kita.Bahaya tau kalau kita membiarkan sel-sel kita tanpa lindungan. Antara yang paling menakutkan adalah Cancer. Produk Shaklee telah mendapat anugerah “Trusted Brand” by Readers digest tiga tahun berturut-turut.

Lapan keistimewaan Polifenol untuk kesihatan :

  1. Meningkatkan tenaga dan menguatkan otot – Membantu menghasilkan lebih tenaga dan mengurangkan keletihan.
  2. Membuatkan kulit kelihatan lebih muda dan berseri – melindungi kulit daripada sinar UV dan membantu meningkatan penghasilan collagen.
  3. Menggalakkan fungsi detox – Membantu memecahkan lemak dan dapat meringankan berat badan.
  4. Meningkatkan sistem imunisasi badan – Membantu mempercepatkan pemulihan ketika badan tidak sihat. Mengurangkan risiko jangkitan kembali berulang.
  5. Mengekalkan paras gula yang sihat – Meningkatkan toleransi glukosa dan miningkatkan kepekatan insulin. dan mengurangkan tahap kolestrol jahat dan meninggikan kolestrol baik.
  6. Memelihara kesihatan sendi – Membantu meningkatkan penghasilan collagen pada tulang dan sendi. Meningkatkan fleksibiliti sendi. Dan mengurangkan keradangan.
  7. Menguatkan ingatan – Menggalakkan fungsi otak dan meningkatkan fokus dan daya tumpuan.
  8. Membantu pencegahan sel abnormal – Pelbagai kajian dan penyelidikkan telah menunjukkan fungsi Polifenol dalam mencegah pertumbuhan sel yang abnormal. Dan Polifenol melindungi kerosakkan sel DNA.

Kalau nak tambah info dan nak tahu lebih banyak testimoni, boleh ke blog rakan Kak su ni, anakkuwira.

Polifenol Shaklee, selain ada dalam Vivix, ia juga ada didalam RES V. Overall .. ia sama seperti Vivix tetapi ia lebih power sebanyak 30% berbanding dengan Vivix. Dan ia dalam bentuk capsul. Ia juga disarankan untuk pengambilan malam iaitu sebelum tido. Jemput baca tentang Res V di artikal saya yang lain. Klik Res V.

Cepat-cepat hubungi Kak Su, kita sembang-sembang dan bertukar fikiran tentang kesihatan.

#tanggungjawabpdbadan #blogmeganextlevel #shakleethrive2023 #shakleetriumph2023 #shakleeCOD #shakleeselangor #shakleesgbuloh #shakleesgplong