Selepas saya kenal Vitamin C Shaklee, baru saya tahu….pengambilan makanan seharian kita belum tentu mengandungi vitamin yang cukup dan kualiti. Sebab vitamin dari sayur mungkin rosak semasa proses memasak berlaku, atau vitamin dari buah mungkin tak cukup. Sebab nak dapat vitamin c yang cukup kena consume buah orange 7.5 biji sehari. Setiap hari!!. Memang tak lalu la nak hadap buah banyak tu hari-hari.

Tapi setelah saya consume vitamin C dari shaklee. masyaAllah… Banyak perubahan yang saya dapati seperti, kulit sudah tak kering sangat, rekahan ditumit sudah semakin berkurangan. gosok gigi sudah tidak mudah berdarah. Dan saya kurang terkena demam, selsema dan batuk. Kalau mendapat pun, ianya cepat baik.

Bermula dengan itu, hati saya melonjak-lonjak nak explore apa yang ada dalam Vitamin C Shaklee ini. jom kita kupas apa ada dalam Vitamin c ini. Ianya mengandungi ekstrak jagung. Maka ia amat sesuai untuk sesiapa yg perut sensitif.

Vita C Shaklee menggunakan sistem perlepasan berperingkat, maksudnya, selapis demi selapis akan cair setiap jam. Ini juga bermakna, sebiji Vita c 500mg ini akan berada dalam tubuh kita untuk 5 jam.

Vita C ini jugak mengandungi Bioflavonoids ianya amat penting dalam proses penyerapan vita c yang anda makan.

Sebiji vita C Shaklee bersamaan 7.5 biji buah orange atau bersamaan 6 cawan Brokoli atau bersamaan 119 buah carrot. Mampukah kita makan semua buah-buah ini setiap hari untuk mendapatkan nutrien vita C?

Ramai juga consumer saya mengakui bahawa resdung mereka jugak berkurangan malah wajah mereka juga semakin elok. Selain daripada itu, mereka-mereka yang mempunyai kesan parut chicken pox jugak kata, parut-parut tersebut sudah semakin memudar.

Testimoni Vitamin C Shaklee

Keistimewaan Vita C Shaklee :

  • Vitamin C adalah larut air.. Ia perlu diamik setiap masa utk memastikkan kita sentiasa didlm perlindungan radikal bebas.
  • Sebiji mengandungi 500mg vita c yg akan dilepaskan 100mg setiap jam, ini bermakna tubuh kita mempunyai 5 jam penyerapan Vita C dan 12jam perlindungan.
  • Penyerapanya sehingga ke usus kecil.
  • Pengidap GASTRIK boleh mengambil vita C shaklee sebab ianya d ekstrak drpd pati jagung. Dan penyerapan 100mg adalah sgt lembut.
  • Tiada silicon gel kerana tiada bahan kimia, pengawet, perasa & pewarna.
  • Luka cepat baik.
  • Menyokong penyerapan zat besi.
  • Menghalang tanda-tanda penuaan.
7 Sebab Vitamin C Shaklee jadi pilihan

Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia juga memainkan peranan yang penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda.

Jatuh cinta sungguh dengan Vitamin C Shaklee.

💖Beauty without pain

💖Beauty from within

HEBAT TAK VITA C SHAKLEE? SO TUNGGU APA LAGI? GRAB LAAA…  BERIKAN YG TERBAIK KPD INSAN2 KESAYANGAN KITA DAN INSAN2 KELILING KITA BAHAWA PENCEGAHAN ITU LEBIH BAIK DRPD MENGUBAT SEBAB KITA SAYANGKAN MEREKA 💘💕💝

Explore pena yang lain tentang Produk Shaklee di link ini.

Klik icon wasap yang ada dikiri anda untuk keterangan yang lebih lanjut.