Tajuk Set Kurus Shaklee Bonda dah ada tulis sebelum ini, tapi untuk kali ini bonda nak upgrade sikit tentang produknya. Set Kurus Shaklee sebenarnya banyak item, boleh dikatakan semua item ada sumber menurunkan berat badan yang disertai dengan penjagaan pemakanan harian dan aktiviti harian.

Survey terkini

Berdasarkan Tinjauan Kebangsaan Kesihatan dan Morbiditi (NHMS) 2019, satu daripada dua penduduk dewasa Malaysia mengalami masalah berat badan berlebihan atau obesiti. Salah satu faktor pendorong yang tidak dapat dinafikan ialah pandemik Covid-19 di mana penduduk Malaysia menghabiskan lebih banyak masa di rumah, kurang melakukan aktiviti fizikal dan makan apabila berasa tertekan. Jagalah kesihatan dan urus berat badan anda. Kami akan tunjukkan cara untuk melakukannya.

Diantara bahan yang penting dalam penurunan berat badan mesti mempunyai :

  1. Leusina – Membantu membakar lemak tanpa mengalami kesan yo-yo. Dan membantu membina dan mengekalkan otot untuk berat badan yang lebih sihat dan badan yang lebih langsing.
  2. Prebiotik dan Serat – Enzime pencernaan. Mengawal selera makan, mengurangkan nafsu makan dan rasa lapar sebelum waktunya. Meningkatkan kesihatan pencernaan, mengurangkan kembung perut dan untuk penyerapan nutrien yang lebih baik. Sistem pertahanan semula jadi yang lebih kuat. Memberikan Rasa Kenyang Yang Lebih Lama
  3. Lecithin – Memecahkan Lemak Degil. Mencegah pengumpulan lemak dan menyingkirkan toksin daripada hati.
  4. Omega Guard – Meningkatkan kadar metabolik dan mempercepatkan proses pembakaran lemak. Menambah baik kepekaan insulin untuk mengawal atur penyimpanan lemak.
  5. Daun Senna – Laksatif semula jadi untuk meningkatkan kekerapan pergerakan usus. Membantu menyingkirkan toksin daripada badan.
Set Kurus Shaklee

Mantapkan otot-otot

Selain memberi badan anda kekuatan, bentuk dan ketegapan, otot anda boleh membakar sehingga 50 kalori setiap hari. Oleh itu, semakin banyak otot yang anda miliki, lebih banyak kalori yang anda bakar dalam sehari dan pengambilan protein yang rendah menurunkan metabolisme anda, menghalang usaha penurunan berat badan anda.

Untuk membina otot, anda perlu mengambil protein yang mencukupi beserta dengan senaman. Sumber protein yang baik membantu membina tisu yang sihat dan pembentukan otot anda. Menambah senaman rintangan, anda akan membina jisim otot, meningkatkan metabolisme semulajadi supaya anda mencapai matlamat kecergasan anda dengan cara yang lebih berkesan.

Penting pemilihan protein yang betul

Pilih protein yang boleh membantu anda mengekalkan jisim otot apabila anda menguruskan berat badan anda. Gabungkan leusina ke dalam diet anda kerana:

  • Ia adalah asid amino penting yang membantu anda mengurangkan berat badan dengan cara yang betul.
  • Ia membantu tubuh mengekal dan membina otot tanpa lemak.
  • Ia menyokong metabolisme yang sihat dengan memelihara otot.

Kunci kejayaan dalam pengurusan berat badan adalah jumlah kalori yang diambil dan dibakar. Untuk menurunkan berat badan dengan cara yang betul, anda perlu mengelakkan kehilangan otot. Oleh itu, hidupkan semula enjin di dalam badan anda dan bina atau kekalkan jisim otot untuk anda kekal sihat!

Klik icon wasap yang ada dikiri paparan ini utk mendapatkan dengan Bonda Su. Dapatkan harga discount 28% dengan Bonda Su. Cepat-cepat wasap Bonda sebelum discount ditamatkan. Anda boleh explore artikel lain di link ini.

tanggungjawabpadabadan #thebestvitamin #trustedbrandawards #shakleesungaibuloh #shakleesgbuloh #shakleeCOD #shakleeselangorKL