salah satu vitamin yang selalu tidak diamik penting ialah Co Q Trol Plus. Pernah tak berlaku, tanpa sebab badan rasa lemau, rasa lemah, rasa bad mood, dan seangkatanya. Itulah signal yang menunjukkan badan tidak cukup Co Q Trol.

Co Q Trol atau Coenzyme Q10 adalah antioksidan semulajadi yang terdapat di hampir setiap sel dalam tubuh manusia. Ia penting dalam proses pembuatan ATP, iaitu sumber tenaga badan, dari sumber pemakanan. Proses pembuatan tenaga ini berlaku di dalam mitochondria, satu bahagian di dalam sel-sel badan. Oleh itu, Coenzyme Q10 sangat penting dalam kesihatan sel, tisu dan organ badan kita.

Coenzyme Q10 adalah bahan kimia penting yang dihasilkan oleh tubuh secara semulajadi. Kekurangan bahan kimia ini boleh memberi kesan buruk, dan suplemen coenzym Q10 mungkin menawarkan manfaat kesihatan. Ia mempunyai kaitan dengan tenaga, melindungi sel, dan memberikan manfaat kepada JANTUNG.

Sebagai antioksidan, ianya juga melindungi sel-sel dalam badan dengan meneutralkan radikal bebas, yang mengurangkan tekanan oksidatif dalam tubuh. Tekanan oksidatif boleh menyebabkan kerosakan tisu, keradangan, dan apoptosis selular, atau kematian sel. Terdapat hubungan antara tekanan oksidatif dan pelbagai gangguan, termasuk penyakit Alzheimer dan penyakit Parkinson.

APA MANFAAT CO Q TROL PLUS?

  1. CoQ Trol ni umpama minyak untuk enjin kereta kita. Kalau tiada minyak macam mana kereta mau bergerak kan. So begitu juga CoQ Trol Plus ni untuk kasi TINGKATKAN TENAGA.
  2. CoQ Trol Plus ni juga bantu kasi jaga jantung kita. Selalu ada masalah jantung boleh la bagi CoQ Trol Plus ni. Sebab bilasemakin tua kandungan CoQ10 dalam badan pun semakin berkurangan. CoQ10 tu penting supaya jantung dapat bekerja dengan lebih efisyen.
  3. Penggunaan ubat Statin untuk kasi turunkan paras kolesterol pun boleh kasi kurangkan tahap CoQ10 dalam badan. Jadi ada yg makan ubat Statin ni bolehlah ambil CoQ Trol Plus ni untuk kasi naik balik tahap CoQ10 dalam badan.
  4. Meningkatkan kesuburan – peningkatakn pergerakan dan kuantiti sperma, >memperbaiki kualiti ovum dan peluang tinggi untuk persenyawaan.
  5. Bertindak sebagai pelindung UV kepada kulit daripada dalam.
  6. Meningkatkan daya ingatan dan pembelajaran.

Banyak sangat kebaikkannya, tak tercatit disini. Hanya orang-orang dah makan sahaja yang tahu bagaimana rasa perubahan badan dan kesihatanya.

Co Q Trol Plus

Ringkasan

Coenzyme Q10 (CoQ10) adalah antioksidan semulajadi yang terdapat di hampir setiap sel dalam tubuh manusia. Para saintis telah menghubungkan tahap rendah CoQ10 dengan pelbagai keadaan perubatan, termasuk penyakit jantung dan kanser. Kandungan Coenzyme Q10 berkurangan bila usia mencapai 30 tahun, di mana selepas itu ia akan terus menurun bila usia meningkat. Bila kandungan Coenzyme Q10 berkurangan kesihatan badan kita secara menyeluruh juga menurun. Dijangka, bila kandungannya menurun sehingga 25%, pelbagai masalah kesihatan seperti tekanan darah tinggi, sakit jantung, angina, sistem imunisasi menurun, kurang bertenaga dan lain-lain mula dirasai. (Sila rujuk kembali kegunaan Coenzyme Q10).

Hubungi saya melalui wasap di 0123134457, kira sembang-sembang tentang kesihatan. Anda juga dijemput untuk menjenguk blog saya dan jadilah subscriber saya ye… Terima Kasih saya dahulukan kepada yang sudi menjadi subscriber blog saya.

tanggungjawabpdbadan #blogmeganextlevel #shakleethrive2023 #shakleetriumph2023 #shakleeCOD #shakleeselangor #shakleesgbuloh #shakleesgplong