Sekarang tengah musim haji malah dah ada yang dah dapat panggilan dan tarikh penerbangan haji. Alhamdulillah, Tahniah Kak Su ucapkan. Ikuti apa yang terdapat dalam KELENGKAPAN HAJI.

Peluang menjadi tetamu Allah ditanah suci Mekah adalah menjadi idaman dan cita-cita setiap umat Islam.

Kelengkapan Haji

Kat sini, Kak su share senarai barang-barang untuk dibawa ke sana, terutama mereka yang akan pergi secara MUASSASAH.. ia hanyalah sebagai panduan asas je.. kalau nak bawa lebih pon boleh, nak kurangkan kuantiti pon boleh..

Nak beli kat sana pon boleh, tapi harga di sana kebanyakannya mahal sikit dari di Malaysia. Kalau nak berhemah dalam berbelanja, and to be safer, bawa jela dari Malaysia.. Kak su tak share preparation haji yang lain sebab semua tu dah dicover dalam kursus haji dan panjang sikit entry ni.

Moga Allah permudahkan semua, kalian mendapat haji mabrur dan doakan supaya semua umat Islam dapat menunaikan haji dan umrah.. Aamiin!

Kelengkapan Haji

Concern tentang kesihatan

Dari sudut kesihatan, ramai yang membawa bekalan ubat-ubatan untuk bersedia ketika kesihatan kurang memberangsangkan di sana.

Almaklumlah, di sana kita akan mengalami perubahan cuaca. Dan biasanya cuaca di sana pula panas, jadi badan mudah dehydrate.

Ketika Haji / Umrah juga, kita akan berjumpa dengan ramai orang yang kita tak tahu sejauh mana tahap kesihatan mereka.

Maintain Stamina

Dan kita juga akan banyak bergerak. Banyak perlu tenaga.

Kena kekal cergas untuk menggunakan tenaga sebaik-baiknya sepanjang menjalankan ibadat di sana.

Maintain energy sangat-sangat penting!

Di sini Kak su kongsikan supplement untuk kekal sihat, dan ikhtiar cegah daripada mudah dijangkiti ketika ibadah Haji / Umrah dijalankan.

Namun kita tetap wajib berdoa memohon kepada Allah untuk mempermudahkan segala urusan kita.

Kelengkapan Haji

Set Haji Umrah Shaklee

Apa yang terkandung di dalam Set Haji Umrah Shaklee? Ini juga merupakan KELENGKAPAN HAJI.

1. Performance Drink

Cuaca panas menyebabkan badan mudah kehilangan air, seterusnya melemahkan badan, dan menganggu ibadah. Performance Drink merupakan Minuman Isotonik tanpa gula dan gas

Ianya dapat mengekalkan elektrolit dalam badan untuk mengekalkan tenaga.

2. Vita C

Perubahan cuaca mendadak ketika Haji / Umrah menyebabkan badan kita mudah diserang sakit. Vitamin C bantu meningkatkan imunisasi tubuh melawan penyakit.

3. Ostenutrix

Haji / Umrah memerlukan banyak pergerakan terutamanya berjalan. Kalsium sangat penting untuk melancarkan pergerakan dan mengelakkan kekejangan. Ia juga membantu tidur yang lena supaya badan kekal bertenaga keesokan hari.

Ostematrix ialah supplement Kalsium + Vitamin D + Magnesium + mineral lain untuk membantu penyerapan Kalsium ke dalam tubuh.

Set Haji Umrah Shaklee

4. Cinch Tea

Menambah tenaga, menghilangkan rasa lemau dan mengantuk. Alternatif terbaik untuk gantikan minuman bergula dan tinggi kafien.

5. B Complex

Mengandungi 8 jenis Vitamin B yang PERLU untuk tubuh. Menukarkan makanan kepada tenaga. Baik untuk kesihatan saraf, serta terkenal sebagai supplement anti-stress.

6. Nutriferon

Dihasilkan oleh Pakar Imun iaitu Dr. Yasuhiko Kojima, Nutriferon ialah supplement immune-booster terutamanya untuk mereka yang mudah jatuh sakit sebelum pergi menunaikan Haji atau Umrah lagi.

7. Basic H

Untuk membersihkan diri, terutama kaki (lelaki lagi perlu sebab diorang tak pakai stokin semasa tawaf & saei).

8. Herbal Cream

Untuk sapu pada tumit yang pecah dan di jadikan minyak urut bagi kaki dan tangan yang lengoh. Juga leh di sapu pada bibir yang kering dan pecah. Sapu di kepala selepas cukur bertindak sebagai ubat kelumumur.

9. Moisturizer SPF

Sangat penting tambah-tambah akan sentiasa terdedah kepada matahari. Broad spectrum sunscreen, sangat power melindungi kulit anda.

Doa Ku

KESIMPULANNYA?

Supplement sangat membantu dalam kehidupan harian setiap orang. Sekiranya anda mementingkan kesihatan dan sangat menitik berat tentang pencegahan, nak atau tidak, kita memang memerlukan bantuan supplement disamping memohon keredhaan Allah SWT.

Dengan itu, anda harus mendapatkan supplement Shaklee untuk anda dan keluarga, Malah untuk people around you juga. Shaklee ialah satu jenama yang sangat boleh dipercayai! Keutamaan Shaklee adalah SELAMAT dan terbukti berkesan. Sebab itu lah Shaklee telah bertahan di dunia lebih 100 tahun.

Wasap kak su sekiranya anda ingin berborak dan ada apa-apa yang ingin anda ketahui. Hanya touch icon wasap di kiri page ini atau touch link wasap ini.

#tanggungjawabpadabadan #shakleeselangor #shakleeCOD #shakleesungaibuloh #shakleetriump2023 #shakleethrive2023 #blogmeganextlevel