Jangan jadikan hari raya punca kenaikkan berat badan anda. Bila badan naik, jangan terkejut sekiranya akan ada penyakit lain pula menyusul. Sedangkan yang tidak berapa bambam pun boleh dapat penyakit. Dalam entry kali ini, kak su akan bagi tips KEKALKAN BERAT BADAN DENGAN HELLO NEW YOU.

KEKALKAN BERAT BADAN

Bagaimana Badan Boleh Naik?

Metabolisme badan yang rendah adalah antara sebab yang menghalang penurunan badan. Semakin banyak usia kita maka semakin menurun kadar metabolisme badan.

Makanan yang mengandungi kalori yang tinggi dengan lemak dan gula, Apabila dimakan berlebihan maka ia akan membuatkan badan kita jadi gemuk.

Begitu juga kalau makan makanan yang berlebihan karbohidrat ia jugak menyumbang ke arah kegemukkan. Gula apabila diambil dalam kadar yang tinggi, ia akan meningkatkan kadar insulin.

Insulin adalah hormon yang akan menukarkan gula kepada tenaga tetapi sekiranya diambil dalam kadar yang berlebihan maka gula tersebut akan tersimpan sebagai lemak.

KEKALKAN BERAT BADAN

KEKALKAN BERAT BADAN HELLO NEW YOU

Makanan yang mengandung banyak trans fat atau lemak tepu juga akan menyebabkan pengumpulan lemak dalam tubuh. Lemak tepu adalah jenis lemak yang ada dalam makanan seperti daging. Mentega. Keju dan minyak kelapa.

Pengambilan lemak tepu yang berlebihan dapat meningkatkan kadar kolesterol jahat dalam darah dan meningkatkan risiko penyakit jantung.

Senaman tidak cukup dan tidak konsisten. Dan Tidur yang tidak cukup juga memainkan peranan penting dalam penurunan berat badan.

Penjagaan berat badan perlu dibuat dengan mengubah gaya hidup, bersenam dan komited untuk mencapai tubuh yang lebih langsing.

Untuk langsing anda perlu dapatkan waktu tidur secukupnya. Individu tidur kurang 8 jam dikaitkan dengan nilai BMI tinggi. Ia berlaku kerana hormon mengawal selera makan terganggu.

Cara nak kurus seterusnya dengan menambah protein dalam setiap hidangan makanan membantu tingkatkan jisim otot tanpa lemak.

Perbanyakkan pengambilan buah dan sayuran membantu menurunkan berat dengan cepat. Kelebihannya: tinggi serat, vitamin, mineral, rendah kalori dan buatkan anda rasa kenyang.

SET HELLO NEW YOU SANGAT MEMBANTU

TINGKATKAN METABOLISME BADAN DENGAN KEKALKAN BERAT BADAN

OMEGA GUARD :

Dalam kajian lain di International Journal of Obesity and Related Metabolism Disorder, Omega 3 dapat tingkatkan metabolisme tubuh. Meningkat hingga 4% dalam masa sebulan. Jumlah yang perlu diambil ialah 6g sehari.

Dalam kajian lain pula di Applied Physiology and Nutritional Metabolism, ambil 3g Omega 3 sahaja sehari selama 6 minggu naikkan hingga 5.3% metabolisme tubuh.

LECITHIN :

Membantu organ hati berfungsi dengan baik.
– Mengekalkan kulit lembab dan bersih.
– Bertindak sebagai ‘pembersih’ salur darah dimana ia membantu mengemulsi kan lemak dan kolesterol dalam badan.
– Dengan pemngambilan kuantiti yang tinggi, ia mempercepatkan pembakaran lemak untuk pelangsingan tubuh

Omega & Lecithin

CINCH SHAKE :

Sangat tinggi dengan serat.

– Sebagai pengganti makanan.

– Ada kandungan protein yang akan membuatkan perut rasa kenyang.

– Mengurangkan selera makan.

– Ada kandungan pembakar lemak dan menukarkan ia menjadi tenaga.

– mengandungi  Leucine™ dimana ia akan mengekalkan jisim otot semasa menurunkan berat badan

KEKALKAN BERAT BADAN HELLO NEW YOU

HERB LAX :

Menyingkirkan toksin dari usus.
– Membantu perlawasan
– Mengempiskan perut.
– Sangat membantu masalah sembelit.
– Mengandungi herba yang banyak digunakan dalam perubatan cina untuk digunakan sebagai antibiotic.

Herb Lax

KEKALKAN BERAT BADAN

Kak su sayang kesihatan kak su, maka kak su juga sangat mengalu-ngalukan sesiapa sahaja yang sama cam kak su yang sangat amik berat tentang kesihatan. Baca juga shabat kak su punya blog tentang kurus dengan set Hello You New untuk tambah keyakinan anda.

Just touch icon wasap yang ada disebelah kiri page ini di bahagian bawah. Jom kita borak-borak dan bertukar pendapat. Jumpa anda diwasap naa.

#blogmeganextlevel # shakleethrive2023 #shakleetriump2023 #tanggungjawabpadabadan #shakleecod #shakleeselangor