Kata-kata motivasi adalah perkara yang amat diperlukan dalam menjalani kehidupan yang penuh dengan cabaran dizaman ini. Ia juga salah satu cara untuk menaikkan semangat apabila kita berada dalam keadaan down.

Kak Su pernah buka butik pakaian (tailoring), menyewa di kawasan yang sibuk, apabila menyewa kedai ditengah bandar, dah tentu-tentu sewanya agak tinggi.

Dan cabaran bagi tukang jahit adalah, sales kami bukan sentiasa masuk lebat. Tempahan pakaian hanya akan masuk lebih lebat semasa musim perayaan sahaja.

KATA-KATA MOTIVASI

Oleh kerana itu, kami terpaksa menambah produk lain bagi menampung kos commitment bulanan seperti gaji pekerja, sewa kedai, bil elektrik, bil air, maintanence kedai dan sebagainya.

Jatuh gedebuk, tok sah cakap, memang jadi mainan, tanpa motivasi, memang akan menangis ajer dibucu mesin jahit. hihihi. Tetapi apabila datang musim perayaan, jumlah upah jahitan memang akan mencecah RM40k – RM50k. Dengan collection tersebut lah kami akan pandai-pandai mengolahkannya. Untuk pengetahuan semua, sebulan selepas perayaan, biasanya, sales memang drop sehingga 85%.

Pengalaman berkedai

8 tahun mengendalikan perniagaan jahitan, jatuh dan bangun sales, kerenah pekerja, kerenah pelanggan dan kerenah owner. Semua harus dihadapi dengan tenang tanpa merosakkan hubungan agar tidak terjadinya perang dingin yang tidak mendatangkan faedah.

Kesimpulannya, KATA-KATA MOTIVASI dalam hidup sangat penting dalam kehidupan kita. Ia memberikan kita semangat dan kekuatan untuk terus maju dalam hidup, mencapai matlamat dan sasaran yang telah ditetapkan.

Dengan mempunyai motivasi hidup yang tinggi, kita akan mempunyai keyakinan diri yang lebih tinggi, meningkatkan produktiviti, meningkatkan kesejahteraan emosi, mengurangkan tekanan dan kebimbangan serta meningkatkan kesihatan fizikal.

Oleh itu, mari kita hidupkan semangat hidup bermotivasi dalam diri kita untuk mencapai kejayaan dan kebahagiaan dalam hidup kita. Secara tak langsung kita mendidik hati dan jiwa kita menjadi lebih positive thinking.

Tanpa motivasi yang baik, walaupun dengan matlamat yang betul dan persediaan yang cukup ia akan memberi kesan tidak baik kerana tiada ketahanan kepada rintangan-rintangan akan sentiasa cuba untuk merebahkan.

KATA-KATA MOTIVASI

Mengapa dan mengapa?

Motivasi memberikan kita dorongan yang diperlukan untuk menetapkan tujuan dan bekerja keras untuk mencapainya. Tanpa motivasi, kita mungkin kehilangan fokus dan sulit untuk meraih apa yang kita inginkan dalam hidup.

Hidup selalu penuh dengan rintangan dan tantangan. Motivasi memungkinkan kita untuk melihat rintangan sebagai peluang untuk tumbuh dan mengembangkan diri. Dengan motivasi yang kuat, kita dapat mengatasi rintangan dengan tekad dan ketekunan.

Kegagalan adalah pelajaran

Kegagalan adalah sebahagian proses dalam kehidupan. Motivasi membantu kita untuk tidak menyerah saat menghadapi kegagalan dan melihatnya sebagai pembelajaran. Dengan motivasi yang kuat, kita dapat bangkit kembali setelah kegagalan dan mencuba lagi.

Motivasi dapat meningkatkan produktivii kita dalam segala hal yang kita lakukan. Ketika kita termotivasi, kita memiliki dorongan untuk bekerja lebih keras, lebih fokus, dan lebih efisien dalam mencapai cita-cita kita.

Motivasi yang kuat dapat memberikan rasa kesejahteraan emosi yang lebih baik. Ketika kita memiliki tujuan yang jelas dan motivasi untuk mencapainya, kita merasa lebih bersemangat, lebih bahagia, dan lebih puas dengan hidup kita.

Motivasi membantu membangun kepercayaan diri kita. Ketika kita berhasil mencapai tujuan-tujuan kecil dan besar, kita merasa lebih yakin dengan kemampuan kita sendiri. Ini membantu kita menghadapi tantangan dengan keyakinan diri yang lebih besar.

Hidup penuh dengan cabaran dan liku-likunya, terutama saat menghadapi tentangan yang berat atau ketika perjuangan kita tidak segera membuahkan hasil. Motivasi membantu kita untuk tetap bersemangat dan melewati masa-masa sulit, bahkan saat kita merasa down.

Anda sedang STRESS

Apabila kita berada dalam situasi down, tekanan, penat dan sebagainya. Itu adalah STRESS. Stress adalah respon fisiologi dan psikologi terhadap tekanan atau tuntutan yang berlebihan. Sebagai contoh, semua yang diceritakan diatas, adalah salah satu cabangan tekanan tambahan dan meningkatkan stress.

Stress seringkali mempengaruhi mood dan emosi seseorang. Seseorang yang sedang stress mungkin menjadi lebih mudah marah, cemas, gelisah, atau iritabel. Mereka juga mungkin mengalami perasaan sedih, kelelahan, atau kehilangan minat pada aktiviti yang biasanya mereka nikmati.

TIPS MENGATASI STRESS

Selain KATA-KATA MOTIVASI. Pemakanan tambahan sangat membantu untuk mengatasi Stress, apabila sel-sel tubuh mendapat nutrien yang betul dan mencukupi maka stress akan dapat diredakan.

B COMPLEX – Akan menenangkan saraf. Melancarkan perjalanan darah diseluruh tubuh. Menukarkan makanan menjadi tenaga. Dan mewujudkan mood tenang.

OSTENUTRIX – Menenangkan urat saraf. Mengelakkan Insomnia, iaitu membantu anda tidur dengan baik, anda akan mendapat tidur yang berkualiti. Bantu mengelakkan bebanan di otak.

OMEGA GUARD – Menguatkan daya ingatan. Menjaga kesihatan jantung. Mengawal tekanan darah. Mengelakkan anxiaty.

VITA C PLUS – Meningkatkan imun sistem badan. Meningkatkan fokus kita. Tinggi dengan sumber antioksida. Antioksida membantu mengelakkan garisan-garisan halus wajah akibat stress.

ESP – Membekalkan 9 asid amino penting keperluan tubuh badan. Ia membantu dalam kesempurnaan penyerapan terhadap vitamin lain. Memberi tenaga badan dan kecergasan otak.

Set Anti Stress

Kak Su mencari lebih ramai kawan-kawan

Ok, itu sahaja explanation kak su untuk entry kali ini. Kebaikkan produk adalah lebih daripada itu, kak su hanya berikan points penting yang related dengan solusi untuk stress sahaja.

Boleh dapatkan info lebih disini. Di blog info sihat bonda Sue. Anda dialu-alukan menjadi subscriber Kak su.

Anda berminat untuk berborak-borak dengan kak su? Just klik icon wasap yang ada d kiri anda, atau klik nombor ini 60123134457

tanggungjawabpadabadan #shakleeselangor #shakleeCOD #shakleesungaibuloh #shakleetriump2023 #shakleethrive2023 #blogmeganextlevel