Seronoknya Hari Raya Open House, seronoknya bukan sebab sekadar makan-makan sahaja. Yang paling best adalah bila dapat bertemu dengan orang. Berborak adalah terapi minda bagi kak su. Kita boleh bertukar-tukar pendapat dan sebagainya.

HARI RAYA OPEN HOUSE

Tahun ini kak su tidak buat open house, hanya menghadiri jemputan open house rumah orang jer. Hujung minggu kak su mendapat jemputan sekurang-kurangnya satu jemputan, paling banyak, empat jemputan dalam satu hari. Jenuh nak makan. Tapi kak su makan sikit-sikit jer disetiap rumah.

HARI RAYA OPEN HOUSE

Kebanyakkan hidangan yang dijamukan kepada tetamu adalah Lemang bersama rendang. Nasi impit bersama kuah kacang dan ada juga dihidang bersama satay. Nasi hujan panas atau nasi tomato bersama ayam masak merah, Selain dari itu, ada juga yang hidang bihun sup dan mee kari malah ada juga yang hidang laksa utara atau laksa Johor. Lagi satu yang menjadi favorites kebanyakkan orang adalah Roti Jala bersama kari ayam.

HARI RAYA OPEN HOUSE

HARI RAYA OPEN HOUSE

Hari Raya Open House ni banyak kebaikkannya, antaranya, Inilah waktu yang sesuai untuk kita beramah mesra dengan semua tetamu yang hadir. Tetamu sudah semestinya orang-orang yang kenal rapat, adik-beradik, saudara-mara, sahabat handai dan jiran tetangga. Ia akan merapatkan hubungan ukhwah dan silaturahim. Acara bergambar juga salah satu yang menjadi kewajiban semua. Gambar lah yang akan kekal tersimpan sebagai kenangan dan memori bila kita dah tua nanti.

Nasi Hujan Panas dan Nasi Tomato

Dan time jamuan raya inilah, kita akan jumpa perbagai makanan yang best-best. Jom intai blog sahabat kak su.

Desserts

Dalam keseronokkan menjamu selera, risau juga kalau-kalau badan naik. Tapi Alhamdulilah kak su ada perisainya. Sebelum kak su keluar rumah, kak su akan telan Phytocol, Co Q Trol plus Dan Omega Guard.

Kebaikkan PHYTOCOL-ST : –

Ia akan membantu menghalang penyerapan kolestrol dibahagian dinding usus. Dalam masa yang sama siafat anti-oksidan yang ada dalam Phytocol akan membantu menghentikan pembentukkan radikal bebas yang masuk dalam badan.

Kebaikkan Co Q Trol Plus :-

Membantu mengekalkan kolestrol yang baik dan melancarkan perjalanan darah ke jantung dan Otak.

Kebaikkan Omega Guard :

Membantu membakar lemak, mengawal tekanan darah, dan sebagai pelincir sendi-sendi serta pembuangan.

Produk Shaklee

Setelah makan minum, setelah kenyang, kak su akan minum Performance Drink Shaklee yang dicampurkan dengan Cinch Tea.

Kebaikkannya Performance Drink

Ianya akan bantu menukarkan gula yang masuk berlebihan dalam badan untuk ditukarkan menjadi tenaga.

Manakala Cinch Tea pula

Akan Membantu meningkatkan Metabolisme badan dan maka proses penurunan badan akan lebih mudah.

Produk SHaklee

HARI RAYA OPEN HOUSE

Jangan jadikan HARI RAYA OPEN HOUSE menjadi kesan buruk untuk kesihatan anda.

Best tak cara kak su menjaga badan? Dalam keadaan yang mencabar sekarang ini, setakat kurangkan makan, ianya kurang menjadi dan mudah naik balik. Solusi yang lebih mudah ada, kenapa nak susah-susah kan diri.

Hihi … pesanan kasih sayang daripada kak su taw, apa pun nak dimakan di HARI RAYA OPEN HOUSE, makanlah, tetapi anda perlu ada perisai. Kak su sayang kesihatan kak su, maka kak su juga sangat mengalu-ngalukan sesiapa sahaja yang sama cam kak su yang sangat amik berat tentang kesihatan.

Just touch icon wasap yang ada disebelah kiri page ini di bahagian bawah. Jom kita borak-borak dan bertukar pendapat. Jumpa anda diwasap naa.

#blogmeganextlevel # shakleethrive2023 #shakleetriump2023 #tanggungjawabpadabadan #shakleecod #shakleeselangor