Kehidupan seorang wanita, agak sibuk, dipenuhi dengan tugas-tugasan harian. Bukan setakat tugas-tugas di tempat kerja, bila sampai dirumah, kerja-kerja dirumah pula menanti. Malah berdepan dengan kerenah anak-anak lagi. Ada Doa Khas Untuk Wanita yang perlu diamalkan.

Wanita diciptakan memiliki kelembutan hati. Namun jangan pernah berpikir kalau hal itu adalah kelemahan seorang wanita. Karena melalui kelembutan itu pula tercipta manusia sukses. Hal itu terbukti dari didikan seorang ibu untuk anaknya. Meski tak punya tubuh sekuat laki-laki, tapi wanita punya sisi lain lebih sabar menahan peritnya hidup.

Seorang wanita yang kuat akan bangkit dengan segera sekiranya ia jatuh. Wanita yang kuat ialah yang mampu menghadapi ujian hidup, tidak suka sembarang mengeluh, dan pantang menyerah.

Dek kerana kesibukkan menjalankan tugas-tugas, kekadang kita lupa berdoa mohon Allah mempermudahkan segala urusan kita. Disini bonda akan share beberapa doa untuk diamalkan. teruskan membaca.

Doa untuk sentiasa sabar, Surah Ali Imran ayat ke 200

Doa khas untuk wanita

Yang bermaksud : “Wahai orang-orang yang beriman, bersabarlah kamu dan kuatkanlah kesabaranmu serta bersediakah kamu di setiap ketika dan bertaqwalah kepada Allah supaya kamu berjaya.”

Zikir & doa perlindungan untuk penyakit dalaman wanita :

Doa Khas Untuk Wanita

Doa untuk mendapat penghargaan yang perlu diamalkan setiap pagi :

Adakah doa wanita ini benar mustajab ataupun ada kategori tertentu?

Ibu seorang Wanita. Bila berucap kadang-kadang boleh tembus dan mudah makbul. Bila ibu mendoakan perlu dilihat berberapa perkara:

Doa Khas Untuk Wanita
Gambar Hiasan : Google

Hadis Riwayat Ahmad, Rasulullah bersabda, “Hendaklah seseorang muslim memanjatkan doa kepada Allah selama mana tidak ada pada doa tersebut dosa dan memutuskan silaturahim antara kerabat melainkan Allah akan memberikan kepadanya 3 perkara. Pertama, Allah segera makbulkan doanya, Allah simpan doanya untuk dimakbulkan di akhirat dan Allah gantikan pula dengan sesuatu yang lebih baik.

Apa juga yang datang dan terbit dari hati kecil kita yang kusyuk dengan penuh menjiwai, itu boleh jadi doa. Paling baik sebelum bercakap, berehatlah dahulu bagi mengelakkan kita daripada melontarkan kata-kata yang tidak disenangi.

Hadis Imam Muslim

Maksudnya: Jangan kalian mendoakan keburukan untuk diri kalian atau anak-anak kalian atau harta kalian. Jangan sampai kalian menempati di satu waktu yang pada waktu itu apabila diminta, Allah S.W.T kabulkan doa kalian.

Takut apabila kita bercakap dari lubuk hati kita bertepatan dengan saat mustajabnya doa. Jadi, di situlah akan terkabul.

Sebaik-baik perhiasan adalah wanita solehah.

Kuatkan ingatan supaya anda mudah hendak menghafal mana-mana doa dan surah-surah pendek. Salah satu cara hendak menguatkan ingatan, anda harus mendapatkan bantuan pemakanan tambahan iaitu vitamin. Kerana kita tidak tahu samada apa yang kita makan selama ini, apakah ia cukup untuk sel-sel dalam badan kita ada bertrillion-trilion.

Secara ringkas, vitamin untuk otak adalah :

  1. Minyak ikan – Mengandungi omega 3, DHA & EPA. ketiga-tiga bahan ini bantu melancarkan darah ke otak supaya neurotransmitter akan berkerja dengan lebih teratur.
  2. B Complex – Kandungan 8 B yang ada dalam B Complex akan melengkapkan tugasan sel-sel seperti, menenangkan emosi, antistress, menguatkan ingatan dan memberi tidur yang berkualiti.

Jom tambah info tentang Doa bagus untuk wanita d blog rakan seperjuangan bonda.

Sekiranya anda berminat hendak tahu dengan lebih lanjut tentang vitamin menguatkan ingatan, hubungi bonda di LINK ini atau klik icon wasap yang ada di kiri screen ini.