Aduhhhh terasa bebannya nak bayar sewa kedai setiap bulan, sewa lak bukan murah, kalau tak ribu riban tak dapat lah menyewa ditempat orang ramai. Sebelum ini Kak Su adalah owner butik pakaian yang beroperasi di bandar baru Sungai Buloh. Business online dalam perancangan.

Butik Serasi kini telah menjadi kenangan, Butik yang dibangunkan dengan modal RM300k terpaksa ditutup sejak pendemik covid19 melanda dunia. Butik hanya mampu bertahan 8 tahun sahaja.

Butik Serasi bertukar kepada BUSINESS ONLINE

Tutup kedai

Sejak tutup butik, kak su keep on mencari perniagaan untuk menambah pendapatan dan untuk terus beraktiviti. Akhirnya kak su memilih untuk fokus business Shaklee, Melihatkan permintaan produk kesihatan tengah tinggi, semua orang dah mulai sedar tentang kepentingan menjaga kesihatan. Maka Kak Su mengambil keputusan untuk buat business Shaklee.

Membuat pilihan BUSINESS ONLINE

Seiring dengan kemajuan negara kita, teknologi juga semakin canggih dari hari ke hari. Terdapat pelbagai jenis teknologi yang mana jika digunakan sebaik mungkin memberikan kelebihan dan kemudahan kepada kita lebih-lebih lagi dalam dunia perniagaan sekarang ini.

network marketing

Memandangkan kak su bukan lah jenis pandai menukarkan strangers kepada friends maka platform yang kak su gunakan adalah BUSINESS ONLINE. Perniagaan diatas talian ni banyak cabang seperti di media sosial facebook, instagram, tiktok, twiter dan blog. Semua yang tersebut telah pun kak su laluinya… telah pun kak su buat semua tu.

Dan platform yang paling best yang kak su dapati adalah melalui blog. Sebab kita akan dapat orang yang memang mencari, orang yang dengan sendiri yang mencari solusi terhadap masalah yang sedang dia hadapi. Ianya berbeza dengan platform media sosial, di media sosial, seller yang mencari customer.

Kak Su dapati ada banyak keistimewaan buat business online, antaranya :

  1. Kos yang sangat rendah, tidak perlu membayar sewa kedai. Malah modal juga tidak perlu sampai RM1k. Pengalaman kak su menyewa kedai, kita terikat dengan komitmen sewa bulanan. Dan Semasa mula-mula buka kedai, kos renovation dan membeli stock yang minimum pun sudah mencecah RM300k.
  2. Tidak perlu menggajikan pekerja. Kerana bila kita buka kedai, kita memang memerlukan pekerja, paling sikit pun mesti ada seorang pekerja, untuk membantu buka kedai, tutup kedai, kira stok, mengemas kedai dan sebagainya.
  3. Meningkatkan Brand Awareness: Dalam perniagaan online, anda dapat meningkatkan kesedaran jenama anda dengan lebih mudah melalui pelbagai platform media sosial.
  4. Pengurangan Risiko: Dalam perniagaan online, anda tidak perlu risau tentang pencurian atau kebakaran yang mungkin terjadi di kedai fizikal anda.
  5. Perniagaan online berjalan 24/7, Salah satu kelebihan perdagangan online adalah kemampuan untuk menjalankan perniagaan anda 24 jam sehari, 7 hari seminggu, tanpa perlu risau tentang waktu operasi. Pelanggan juga boleh membeli produk anda pada waktu yang sesuai dengan mereka, dan tidak perlu menunggu waktu operasi kedai.
  6. Masa yang lebih flexible. Kita bebas untuk membuat jadual malah kita boleh olah sekiranya tiba-tiba ada sesuatu yang datang tanpa perancangan. Masa untuk keluarga juga jadi lebih banyak bersama.

Best ke best? Tak puas baca? Meh baca lagi, klik link ini. Jom join kak su buat business online Shaklee, kak su akan guide anda sehingga anda dah boleh bergerak sendiri. Kenapa mesti memlilih business Shaklee? Anda boleh explore website Kak su di INFO SIHAT BONDA SUKMA. Atau boleh terus touch icon wasap yang ada dikiri page ini.

#blogmeganextlevel
#shakleethrive2023
#shakleetriumph2023
#tanggungjawabpdbadan
#shakleecod
#shakleesgplong
#shakleesgbuloh